Availability & Performance

Network Monitoring

Wat is Network Monitoring?

Behoud het overzicht over alle processen in het netwerk – van de CPU-belasting tot de tonerstand van de printer. Onze software informeert u over potentiële storingen, nog voordat u daarvan gevolgen ondervindt.

Productiviteit behouden

Voorkom uitvaltijden en reageer snel op onregelmatigheden in uw netwerk.

Trends herkennen

U hebt steeds een overzicht van hoe de deelgebieden van uw infrastructuur zich ontwikkelen. Zo krijgt u belangrijke informatie over de resourceplanning.

Tijd besparen

Met de bewaking van uw apparaten en processen neemt het volledige IT-beheer minder tijd in beslag: uw werknemers vinden snel de relevante informatie.

Centrale bewaking van uw compleet netwerk

De opslagruimte op uw server wordt klein, gegevens worden niet verwerkt op een apparaat of uw webshop is niet bereikbaar. Deze en andere taken registreert u met een betrouwbare tool voor netwerkbewaking. Op basis van vooraf gedefinieerde parameters verzamelt onze software de gegevens die nodig zijn om onregelmatigheden in het netwerk te identificeren. Door de statistische evaluatie van deze gegevens ziet u meteen in welk deel van uw infrastructuur mogelijk iets fout loopt, lang voordat zich werkelijk een probleem voordoet. Bij acute problemen ontvangt u automatisch een bericht via e-mail.

Breid uw bedrijfsoplossing van G DATA uit

G DATA Network Monitoring in actie

G DATA Network Monitoring is beschikbaar als extra module bij onze bedrijfsoplossingen. Om toegang te krijgen tot het webgebaseerde dashboard hoeft u enkel in te loggen op ons online platform "ActionCenter". Welk apparaat u ook gebruikt en waar u ook bent: u kunt alle functies beheren via uw webbrowser.

Door deze cloudservice aan uw G DATA Management Server te koppelen, krijgt u in het ActionCenter toegang tot uw volledige mappenstructuur. De apparaten in uw netwerk worden automatisch herkend.

Dashboard

In het G DATA ActionCenter geeft u individuele metrics aan voor de monitoring van hardware, software of bepaalde services. Het overzichtelijke dashboard doet daarbij dienst als uw persoonlijke controlecentrum waarin u alle ontwikkelingen bewaakt.

Een eenvoudig kleurcodesysteem geeft u een overzicht over de categorieën waarin de meldingen zijn ingedeeld. Bovendien ziet u uw favoriete waarden en veranderingen in de logbestanden. In het dashboard ziet u snel welke delen van het netwerk uw aandacht vragen.

 

Beschikbare metrics

Met G DATA Network Monitoring kunt u het volgende bewaken:

  • Harde schijven
  • CPUs
  • Printers
  • Routers
  • Switches
  • Webservers
  • Mailservers
  • Databaseservers
  • en nog veel meer

Zo werkt u met G DATA Network Monitoring

Sjablonen voor metrics aanmaken

Eerst maakt u met enkele kliks sjablonen voor metrics aan, die u telkens opnieuw kunt gebruiken en naar wens met apparaten kunt combineren. Hiervoor selecteert u een van de vooraf gedefinieerde categorieën, bijvoorbeeld "Lokale processen", "Printers" of "SNMP-apparaten". Daarna kiest u een van de beschikbare metrics zoals "Gebruikt werkgeheugen" of "Papierstatus voor printer". In de sjabloon stelt u ook de drempelwaarden in en bepaalt u of u het E-Mail alarm wilt gebruiken. Als u de instellingen later wijzigt, worden automatisch alle metrics op basis van deze sjabloon bijgewerkt.

Metrics toevoegen

U voegt een metric toe door een sjabloon met een apparaat te combineren. U kunt ook meerdere metrics tegelijk toevoegen door meerdere sjablonen en meerdere apparaten te selecteren. Alle aan uw G DATA Management Server gekoppelde clients en servers zijn beschikbaar.

Metrics evalueren

In de afzonderlijke weergave vindt u gedetailleerde informatie over de geselecteerde metric: De statistiek help u trends te herkennen en zo bijvoorbeeld investeringen in de infrastructuur beter vooruit te plannen. Elke statuswijziging krijgt een eigen invoer in het logboek.

E-Mail alarm

Laat u via e-mail informeren wanneer bepaalde drempelwaarden over- of onderschreden worden. Daardoor wordt u op tijd gewaarschuwd wanneer bijvoorbeeld een van uw servers overbelast is of uw online shop dreigt uit te vallen. Als u al vroeg op onregelmatigheden in uw netwerk reageert, vermindert de totale administratieve rompslomp aanzienlijk.

Begeleidend materiaal

Techpaper Network Monitoring

Lees ons uitgebreide document over Network Monitoring en leer meer over het juiste gebruik in bedrijven.

Factsheet Network Monitoring

De productfiche over de extra module bevat een kort overzicht van alle informatie.

Nederlandstalige support

Bij vragen of problemen staat ons Nederlandstalig support team voor u klaar van maandag tot vrijdag van 9u tot 17u. Buiten die uren kan u ons ook bereiken, maar dan is de support in het Engels.

Contact

Layered Security

Lees meer over ons compleet veiligheidsconcept.

IT-beveiliging van G DATA in detail