Mijn gegevens blijven
in Europa.

Europees.

De G DATA beveiligingsoplossingen worden uitsluitend in Duitsland ontwikkeld.

Betrouwbaar.

Onze oplossingen omvatten geen achterdeurtjes voor inlichtingendiensten. Dat is wat we beloven met de G DATA No-Backdoor-Garantie.

Veilig.

Echte bescherming tegen cybercriminelen, virussen, Trojaanse paarden en spionage. Zonder compromissen.

Wat betekent "Mijn gegevens blijven in Europa"?

Als Duitse onderneming zijn wij onderworpen aan de Duitse gegevensbescherming en vele andere strenge wetten met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens. Maar onze claim gaat veel verder. De privacy van onze klanten is voor ons net zo belangrijk als de veiligheid van de systemen. Wij houden in onze processen de verwerking van persoonsgegevens strikt gescheiden van de verwerking van de vrijwillig verzonden telemetrie-informatie die we gebruiken om de bescherming te verbeteren. We werken niet samen met de Duitse BND, de Amerikaanse NSA of een andere inlichtingendienst - we hebben ons daar al jaren geleden toe verbonden.

 

Vrijwillige verbintenis voor meer gegevensbescherming

Vrijwillige verbintenis voor meer gegevensbescherming Duitsland wordt beschouwd als een land met zeer hoge gegevensbeschermingsnormen. Wij garanderen al onze klanten dat wij ons aan deze strenge normen houden. In 2011 hebben de Duitse Vereniging voor IT-beveiliging (Bundesverband IT-Sicherheit e. V. TeleTrust) en de werkgroep "IT-Security made in Germany" (ITSMIG) een initiatief opgezet waarin criteria voor een kwaliteitslabel voor veilige en betrouwbare IT-beveiligingsoplossingen zijn vastgelegd. Als ITSMIG-lid voldoet G DATA aan de vijf criteria die gelden voor het kwaliteitslabel:

  • Het hoofdkantoor van de onderneming moet in Duitsland gevestigd zijn.
  • Het bedrijf moet betrouwbare IT-beveiligingsoplossingen bieden.
  • De aangeboden producten mogen geen verborgen toegangspunten bevatten (geen achterdeuren).
  • Het onderzoek naar en de ontwikkeling van IT-beveiliging moet plaatsvinden in Duitsland.
  • De onderneming moet zich ertoe verbinden de vereisten van de Duitse wetgeving inzake gegevensbescherming na te leven.

Het is daarom helemaal niet gemakkelijk om een goed alternatief [...] te vinden, vooral niet als het risico van staatsspionage in de toekomst als een belangrijk criterium moet worden beschouwd. Dan zou hetzelfde principe als bij het kopen van fruit kunnen zegevieren: koop regionaal. Hier zou G DATA Software, een fabrikant uit Bochum (Duitsland), die door de Duitse consumentenorganisatie Stiftung Warentest wordt geprezen voor zijn virusscanner en onberispelijke richtlijnen voor gegevensbescherming, een goed voorbeeld zijn.

Corinna Budras

Frankfurter Allgemeine Zeitung GmbH

Duitse partners en serviceproviders

Ook bij de selectie van onze partnerbedrijven besteden we veel aandacht aan het beschermen van de privacy van onze klanten en het naleven van de Duitse regelgeving inzake gegevensbescherming.

 

Zakelijke klanten kunnen bij onze partners intekenen op Managed Endpoint Security powerded by Microsoft Azure. Met deze oplossingen hebben ook internationale klanten de mogelijkheid om hun gevoelige gegevens op te slaan op servers in Duitsland. Hiervoor gebruiken we de Duitse Microsoft Cloud, die voldoet aan zowel de Duitse als de Europese regelgeving voor gegevensbescherming - dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat zelfs de gevoelige gegevens van onze niet-Duitse partners en klanten veilig zijn in het cloud-tijdperk.

%

van de internetgebruikers en gebruikers van online-platforms maakt zich zorgen over het feit dat er gegevens over hen via internet worden verzameld.

(Bron: Europese Commissie / TNS Infratest)

De Privacy van onze klanten is voor ons net zo belangrijk als de veiligheid van de systemen.

Andreas Lüning

Directie, G DATA Software AG

Onze oplossingen bevatten geen achterdeurtjes voor inlichtingendiensten.

Kai Figge

Directie, G DATA Software AG

 

30 jaar IT-beveiliging
"Made in Germany"

In 1987 ontwikkelden we de eerste antivirussoftware ter wereld. Met expertise en innovatie zorgen vandaag de dag 500 werknemers vanuit Duitsland voor de veiligheid van kleine, grote en middelgrote ondernemingen, kritieke infrastructuur (KRITIS) en miljoenen particuliere klanten. Onze hoge detectiepercentages worden voortdurend bevestigd door onafhankelijke testinstituten. Wij zijn en blijven onafhankelijk van politieke instellingen.

 

Zo kunnen we de veiligheid in de digitale wereld waarborgen.