Nieuws uit 13. maart 2018

G DATA Press kit voor Infosecurity Belgium 2018

Download hier alle persberichten en persfoto's

Wat treft u aan in de digitale press kit?

U kunt hier foto’s downloaden van de woordvoerders van G DATA Benelux:

-          Eddy Willems – Security Evangelist

-          Dirk Cools – Country Manager Benelux

-          Daniëlle van Leeuwen – Communications Manager Benelux

 

Uiteraard vindt u ook recente persberichten in de press kit:

Voorjaarsschoonmaak voor het bedrijfsnetwerk
Het voorjaar is traditioneel dé tijd voor een grote schoonmaakbeurt - niet alleen thuis, maar ook op kantoor. IT-beheerders zouden deze gelegenheid moeten aangrijpen om het bedrijfsnetwerk te controleren en de bezem door servers en endpoints te halen. G DATA legt uit wat IT-managers kunnen aanpakken tijdens een grote schoonmaakbeurt en geeft een checklist die het veiligheidsniveau van de digitale bedrijfsinfrastructuur aanzienlijk verhoogt.

G DATA uitgeroepen tot winnaar van de Champion Award
G DATA is tot winnaar van de Champion Award op het gebied van "Security Solutions" uitgeroepen in een geheel onafhankelijk onderzoek door IT-marktonderzoeker en consulting agency techconsult GmbH. In de "Professional User Rating - Security 2018" liet het Duitse IT-beveiligingsbedrijf de concurrentie ver achter zich.

Gratis G DATA-scanner detecteert beveiligingslekken Meltdown en Spectre
IT-beveiliger G DATA biedt een gratis scanner aan, die het systeem controleert op de beveiligingslekken van Meltdown en Spectre. Als een lek wordt aangetroffen, krijgen internetgebruikers tips om de aanvalsscenario's af te wenden. De scanner kan worden gedownload via https://secure.gd/dl-mss.

SID 2018: Meer veiligheid op het Internet
Er zijn maar weinig Nederlanders die niet op internet surfen: slechts 6% (bron: Ruigrok NetPanel). Sociale netwerken blijven een belangrijke tijdsbesteding voor alle leeftijdsgroepen. Veiligheid en privacy is voor de meeste internetgebruikers wel een zorg. Cyberpesten is een ander online gevaar dat toeneemt. De Safer Internet Day van 2018 heeft de slogan ‘Creëer, maak contact en deel respect: Een beter internet begint bij jou.’ G DATA steunt Safer Internet Day en deelt een aantal tips waarmee internetters hun privacy beter kunnen beschermen.

G DATA verwacht dat cybercriminelen zich in 2018 richten op Bitcoin en andere cryptomunten
In 2017 was ransomware opnieuw het belangrijkste thema in IT-security WannaCry en NotPetya lieten zien dat criminelen hun methodes hebben verbeterd en dat bedrijven doelgericht worden aangevallen. Voor 2018 verwachten de beveiligingsexperts van G DATA opnieuw een toename van de cyberdreigingen. Nu meer en meer mensen geld steken in cryptomunten zoals Bitcoin, zullen cybercriminelen hun aandacht op deze waardemiddelen richten. Sommigen hebben al cryptominingsoftware ontwikkeld die zich voordoet als onschuldige software, maar er zijn ook andere methodes om cryptomunten te bemachtigen. Denk daarbij aan het stelen van de digitale portefeuilles (‘cryptowallets’) waar eigenaars hun digitale munten in opslaan, of het hacken van sites die fungeren als cloudopslagdienst voor deze portefeuilles, enigszins te vergelijken met een bank.
 

Mist u iets?
Indien u iets anders nodig denkt te hebben voor uw artikel, dan help ik u uiteraard graag persoonlijk.

Daniëlle van Leeuwen
Communications Manager Benelux
E-mail: danielle.van.leeuwen@gdata.nl
 

Nieuws uit 13. maart 2018