BEVEILIG UW NETWERK EN VOORKOM UITVALTIJDEN.

IT-BEVEILIGING VOOR ONLINE BEDRIJVEN


KLANT

 • Sector: e-Commerce
 • Land: Verenigd Koninkrijk
 • Grootte: 130 werknemers
 • Netwerk: netwerk met meerdere locaties bestaande uit Windowsserver, desktopcomputers, notebooks en Android-toestellen

UITDAGINGEN

 • Uitvaltijden veroorzaakt door malwareaanvallen voorkomen
 • Personeelskosten voor beveiligingsbeheer beperken

 

 

ONZE OPLOSSING

 • Uitstekend detectiepercentage voor malware
 • Dashboard voor efficiënt beheer
 • Afwezigheidsscan voorkomt dat prestaties van clients afnemen

VOORDELEN

 • Geen uitvaltijden na malware-infecties
 • Minder tijd nodig voor beheer
 • Geïntegreerde beveiliging van Android-toestellen

SINDS DE DAG DAT WE HET PRODUCT IN ONS NETWERK INSTALLEERDEN, HEBBEN WE NOG GEEN ENKELE INFECTIE GEHAD EN HEB IK GEEN ENKEL WEEKEND MEER VIRUSSEN MOETEN OPRUIMEN.

Pawel Wolkowicz, netwerkbeheerder

Klanten verwachten dat online handelaars hen 24/7 betrouwbare service bieden. Uitvaltijden zijn geen optie: de concurrentie is maar een muisklik verwijderd.

Buyagift is een toonaangevende specialist in beleveniscadeaus, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf biedt belevenissen, zoals autoracen, bungeejumpen en skydiven voor consumenten en professionele klanten (in de vorm van beloningen, incentives en promoties). Buyagift werd opgericht in 1999 en kende een snelle groei na de lancering van zijn website in 2000. Momenteel telt het bedrijf 100 werknemers in New Barnet (Verenigd Koninkrijk) en 30 werknemers in zijn kantoren in Parijs, Milaan en Barcelona.

Vroeger gebruikte Buyagift een beveiligingsoplossing in zijn vier Europese vestigingen, maar het bedrijf was niet tevreden over de prestaties van de software. Pawel Wolkowicz, netwerkbeheerder, legt uit: "Onze vorige oplossing veroorzaakte veel problemen met het netwerk. De beheerconsole communiceerde niet goed met de clients, wat het beheer van updates en scans bijzonder moeilijk maakte. Medewerkers van de IT-afdeling moesten ter plaatse voor elke computer in het netwerk de status van de updates controleren. Dat nam ongeveer 10 manuren per week in beslag." Om de veiligheid van het netwerk te garanderen, moest deze taak consequent worden uitgevoerd, waardoor er elke week veel tijd verloren ging.

DE OPLOSSING: UITSTEKENDE BEVEILIGING ZONDER PRESTATIEVERLIES

In hun zoektocht naar een nieuwe beveiligingsoplossing evalueerde Buyagift een groot aantal leveranciers en producten. G DATA Antivirus Business kwam daaruit als beste naar voren: "We merkten dat G DATA niet alleen een uitstekend detectiepercentage voor malware biedt, maar ook snellere scans – cruciaal voor snel veranderende bedrijven zoals Buyagift. De afwezigheidsscan scant de computer wanneer deze niet wordt gebruikt, waardoor we geen tijd meer verliezen."

Tijd besparen is een terugkerend thema. "Het dashboard geeft me een overzicht van de beveiligingsstatus van het netwerk en is bijzonder snel en gebruiksvriendelijk." Buyagift was vooral onder de indruk van de ManagementServer. Door de import van bestaande Active Directory-groepen en de automatische installatie van clients, verloopt de implementatie van clients veel sneller.

"Malware is natuurlijk nooit positief, maar als online handelaar met een miljoenenomzet kunnen we ons geen virussen in ons netwerk veroorloven. Ons volledige bedrijf vertrouwt op internet. Uitvaltijden zijn dus geen optie", legt Wolkowicz uit. Voor de beste malwaredetectie maakt Antivirus Business gebruik van bekroonde technologieën zoals OutbreakShield, dat direct beveiliging biedt tegen nieuwe virussen en geïnfecteerde e-mails, enkele minuten na de uitbraak van een nieuw virus. Het product gebruikt geavanceerde methodes om onbekende virussen te detecteren en werkt met zelflerende fingerprintingen whitelisting-functies om de prestaties van de clients te verbeteren.

DE VOORDELEN

Buyagift installeerde Antivirus Business in 2009 en heeft daar nog geen moment spijt van gehad. Het netwerk van Buyagift is volledig beveiligd in de vier vestigingen: Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Spanje.

"Sinds de dag dat we het product in ons netwerk installeerden, hebben we nog geen enkele infectie gehad en heb ik geen enkel weekend meer virussen moeten opruimen", vertelt Wolkowicz. De migratie verliep vlekkeloos. "We verwijderden de oude oplossing en installeerden G DATA zonder problemen of uitvaltijden. Na de configuratie waren er geen interventies meer nodig. Ik was vooral onder de indruk van het dashboard; ik had nooit verwacht dat dit zo gebruiksvriendelijk zou zijn. Het maakt mijn werk een stuk gemakkelijker, waardoor ik me met andere zaken kan bezighouden." Daarnaast heeft Buyagift ook de voordelen van de mobiele beveiligingsfuncties van G DATA ontdekt: "Zelfs mobiele gebruikers krijgen hun updates direct van de G DATA servers. Het beste is dat Internet Security FOR ANDROID gratis inbegrepen is in onze bedrijfslicentie", besluit Wolkowicz. "Alle functies van het product hebben indruk gemaakt. Hadden we maar eerder de overstap naar G DATA gemaakt!"