G DATA Business Solutions

De volgende generatie van onze bedrijfsoplossingen is er! Ontdek hier alle functies en alle nieuwe modules.

Met onze antivirussoftware sluit u potentiële toegangspoorten voor cybercriminelen: onze proactieve en reactieve beveiligingsmaatregelen werken optimaal met elkaar samen om de gevaren van virussen, wormen en trojanen tegen te gaan. De bedrijfsoplossingen van G DATA bevatten daarnaast nog veel meer functies die het beheer van alle netwerkcomponenten vereenvoudigen en tegelijk uw gevoelige bedrijfsgegevens beveiligen. Met behulp van één beheerconsole behoudt u het overzicht over belangrijke veiligheidspatches en de toepassingen in uw netwerk.

G DATA Administrator

Met G DATA Administrator kunt u uw instellingen beheren, ongeacht of dat voor Windows-, Linux- of Mac-clients, Exchange-servers, e-mail- of webgateways is.

Dankzij de gebruiksvriendelijke interface kunt u software uitrollen, clients configureren en de processen in het netwerk bewaken. Door de koppeling aan Active Directory en de indeling in clientgroepen kunt u reeds bestaande structuren overnemen en beheren.

Voor complexe omgevingen kunt u desgewenst nieuwe G DATA Management Servers instellen: zo kunt u ook clients in verschillende netwerkgebieden gemakkelijk beheren via de console.

Wij hadden als doel om zoveel mogelijk gebieden, ook netwerkoverkoepelend, te kunnen beheren via één enkele beheerinterface. Daarnaast wilden we ook dezelfde beveiligingsoplossingen kunnen gebruiken voor verschillende veiligheidsclusters met het oog op een uniform en transparanter beheer. G DATA heeft ons met oplossing Endpoint Protection Business kunnen overtuigen.

 

Christoph Stegemann

Hoofd Servicecenter Informatietechnologie van FMO Flughafen Münster/Osnabrück GmbH

Wat is mogelijk met G DATA?

Beheer van de beveiligingsrichtlijnen

0 %

van de door de BSI bevraagde instellingen was de afgelopen twee jaar het slachtoffer van cyberaanvallen.

0 %

van de bedrijven die het slachtoffer werden van succesvolle cyberaanvallen, gaf onopzettelijk fout gedrag van werknemers aan als oorzaak.

0 %

schreef het succes van de aanvallen toe aan niet-geïnstalleerde patches.

Bron: BSI, Cyber-Sicherheits-Umfrage 2015

Cybercriminelen dringen niet uitsluitend via internet in IT-infrastructuren binnen. In de helft van de getroffen bedrijven ligt de oorzaak bij huidige of vroegere werknemers die de malware in het systeem binnenhalen, bewust of onbewust. Werknemers vinden en gebruiken bijvoorbeeld USB-sticks die door hackers zijn gemanipuleerd en met opzet ergens achtergelaten worden. Daarnaast kunnen werknemers ook gemakkelijk gevoelige informatie opslaan op externe gegevensdragers en met zich meenemen.

Met behulp van organisatorische controlemaatregelen voor de clients kunt u de risico's voor bedrijfsinterne workflows en de integriteit van gegevens beperken. Bovendien verzekert u hiermee ook de productiviteit van uw werknemers.

Onze oplossingen

Apparaatcontrole

Beperk het mogelijke gebruik van apparaten zoals DVD-branders of USB-sticks, zodat uw bedrijfsgegevens niet in de verkeerde handen terechtkomen.

Toepassingsbeheer

Met deze functie beperkt u de aanvalsmogelijkheden en bepaalt u zelf welke software uw werknemers op de clients mogen installeren.

Webinhoudscontrole

In een white- of blacklist bepaalt u welke websites vanaf de apparaten mogen worden bekeken en welke niet.

Patch Management

De module herkent automatisch veiligheidslekken in geïnstalleerde software. Zo kunnen zwakke plekken in het Windows-besturingssysteem bijvoorbeeld snel op alle apparaten worden opgelost.

Over Patch Management informeren

Mobile Device Management

0

Elke dag ontdekken de experts van G DATA gemiddeld 8400 nieuwe schadelijke bestanden voor Android.

0 %

van de bedrijven die het slachtoffer worden van spionage, sabotage en gegevensdiefstal, geeft de diefstal van IT- en telecomapparaten als meest voorkomend misdrijf aan.

Bron: G DATA/Bitkom, Spionage, Sabotage und Datendiebstahl – Wirtschaftsschutz im digitalen Zeitalter, Studienbericht 2015

Met de juiste beheerstrategie kunt u het concept "Bring your Own Device" probleemloos omzetten: met G DATA Administrator kunt u ook mobiele apparaten in uw netwerk volledig volgens uw eisen beheren. Smartphones en tablets met Android of iOS kunnen op deze manier naadloos in de IT-infrastructuur van uw bedrijf worden geïntegreerd en beveiligd. De combinatie van toegangscontroles en apparaatbeheer zorgt voor een veilige en gecontroleerd externe toegang tot diensten en bronnen: werknemers die zich buiten het bedrijf bevinden, kunnen ook van op afstand hun e-mails, agenda en berichten openen.

Functies voor het beheer van mobiele apparaten

Realtimebeveiliging

De webbeveiliging beveiligt alle activiteiten in de browser op Android-apparaten. Gedownloade apps worden gecontroleerd op schadelijke componenten en desgewenst kan het volledige apparaat op virussen worden gecontroleerd.

Diefstalbeveiliging

Als een Android-apparaat verloren gaat, kunt u verschillende noodmaatregelen treffen. Via de locatiebepaling kunt u uw apparaat terugvinden of kunt u van op afstand alle gegevens verwijderen.

Appfilter

Beperk het gebruik van apps en multimedia-inhoud op de mobiele apparaten in uw netwerk.

Contactenfilter

De telefoongids van uw bedrijf kan voor het beheer van contacten op Android-apparaten worden gebruikt. Op basis hiervan kunt u gerichte oproep- en sms-filters aanmaken.

Systeem- en netwerkbeheer

0bn €

miljard euro schade wordt in Duitsland jaarlijks veroorzaakt door digitale industriële spionage, sabotage en gegevensdiefstal.

0bn €

miljard euro van het schadebedrag is toe te schrijven aan de uitval, de diefstal of de beschadiging van IT-systemen, productie- of bedrijfsprocessen.

Bron: Bitkom, Spionage, Sabotage und Datendiebstahl – Wirtschaftsschutz im digitalen Zeitalter, Studienbericht 2015

Behoud een overzicht over wat er in uw netwerk gebeurt en zorg er zo voor dat belangrijke bedrijfsprocessen op elk moment functioneren. Om snel op onverwachte situaties te kunnen reageren, beschikken de bedrijfsoplossingen van G DATA over een bijzonder eenvoudig informatiesysteem: aan de hand van statistieken, lijsten, rapporten en logboeken krijgt u snel een zicht op de huidige toestand. Alle functies zijn op elkaar afgestemd: in ernstige gevallen kunt u meteen de nodige tegenmaatregelen nemen.

Functies van de G DATA software

Firewall

De firewall beschermt uw systemen tegen toegang door onbevoegden. Stel regels op voor de gegevensstroom die de computers in uw netwerk verzenden en ontvangen.

Report Manager

Bekijk uitgebreide analyses en rapporten over de malwaresituatie in het netwerk.

Software- en hardwarelijst

In de software- en hardwarelijst vindt u een uitgebreid overzicht van de volledige inventaris. Zo behoudt u het overzicht over alle apparaten en toepassingen.

Network Monitoring

Onze functie om uw netwerk te monitoren alarmeert u tijdig wanneer er problemen ontstaan, van de CPU-belasting tot de resterende hoeveelheid toner in de printer.

Meer over Network Monitoring

Beveiliging tegen malware, spam en phishing

0m

Sinds 2006 hebben de beveiligingsexperts van G DATA 33,09 miljoen nieuwe schadelijke items ontdekt.

0 %

van onze klanten zal ook in de toekomst antivirussoftware van G DATA kopen.

Bron: G DATA/Customer survey 2015

Cybercriminelen verspreiden elke seconde nieuwe virussen, trojanen en andere malware. De gebruikte schadelijke codes worden steeds complexer en raken daardoor alsmaar gemakkelijker in uw systeem binnen. De antivirusfuncties van de bedrijfsoplossingen van G DATA weren deze gevaren af: onze technologieën starten bij de mogelijke aanvalsvectoren en beveiligen uw netwerk tegen industriële spionage en sabotage.

Virusbeveiligingsfuncties

Virusbewaker

Vertrouw op het meermaals bekroonde G DATA Antivirus met de hoogste detectiecijfers en gepatenteerde CloseGap-technologie.

Behavior Blocker

De Behavior Blocker analyseert hoe de schadelijke bestanden zich gedragen en identificeert daardoor zelfs nog onbekende virussen.

Webbeveiliging

De webbeveiliging controleert al tijdens het surfen alle internetinhoud op infecties. Schadelijke websites worden niet weergegeven.

BankGuard

Beveilig uw betalingsverkeer op internet al vanaf het moment dat u de website van uw bank oproept. Met BankGuard kunt u uw gewone browser blijven gebruiken en hoeft u geen add-on of andere bijkomende software te installeren.

Exploitbeveiliging

De functie waarschuwt u wanneer veiligheidslekken in geïnstalleerde software worden misbruikt. Zo bent u ook beschermd tegen zwakke plekken waarvoor nog geen patch werd ontwikkeld en zero-day-exploits.

USB Keyboard Guard

G DATA USB Keyboard Guard herkent USB-apparaten die zich voordoen als toetsenbord en onopgemerkt malware op de clients inzetten.

Antispam

De beveiliging tegen spam en met virussen geïnfecteerde e-mails is beschikbaar als add-on voor Microsoft Outlook en voor POP3- en IMAP-accounts.

Exchange Mail Security

De plug-in voor Microsoft Exchange Server beveiligt de e-mailpostvakken van uw werknemers tegen malware en spam en blokkeert schadelijke inhoud voordat deze op de clients terechtkomt.

Managed Services

Besteed uw IT-beveiliging uit en profiteer van alle voordelen van onze Endpoint Protection Business-oplossing. Uw G DATA partner neemt alle taken van u over, van het uitrollen van de antivirussoftware op uw clients tot de configuratie van de firewall. U kunt zich volledig concentreren op uw kernactiviteiten: kostenefficiënt en zonder onderbreking van uw processen. Neem contact op met ons verkoopteam voor een offerte op maat.

Made in Germany

Onze beveiligingssoftware voldoet aan de Duitse privacyregelgeving en bevat geen achterdeurtjes.

Nederlandstalige support

Bij vragen of problemen staat ons Nederlandstalig support team voor u klaar van maandag tot vrijdag van 9u tot 17u. Buiten die uren kan u ons ook bereiken, maar dan is de support in het Engels.

Tel.: +31 20 8080836 (NL)

Tel.: 02 808 33 22 (BE)

Beste bruikbaarheid

AV-Test geeft op het gebied van bruikbaarheid de hoogste score aan onze oplossing Antivirus Business.