Wij veranderen de spelregels.

Onze gloednieuwe DeepRay-technologie beschermt u met kunstmatige intelligentie en Machine Learning tegen de verfijnde tactieken van criminele hackers.

Camouflage als tactiek

Dezelfde inhoud, een ander jasje – een trucje dat de cybercriminaliteit de afgelopen jaren op grote schaal heeft doen toenemen. Hackers camoufleren hun malware met zogenaamde packers en andere verduisteringstechnieken. Eenmaal gedetecteerd door het antivirusprogramma, verpakken ze gewoon dezelfde malware opnieuw en gebruiken ze deze voor de volgende aanval. Het is een winstgevende manier om de kwaadaardige code te verspreiden.

Gecamoufleerde malware
DeepRay ontmaskert verscholen malware dankzij kunstmatige intelligentie.

Verstoppertje spelen gaat niet meer

Met een wereldwijde primeur op basis van Machine Learning maakt G DATA korte metten met criminelen: de nieuwe DeepRay-technologie ontmaskert verscholen malware direct. Als hackers de strijd willen aangaan met antivirussoftware, komen ze niet meer weg met het aanpassen van de vermomming van malware, maar moeten ze de malware zelf herschrijven – iets dat veel meer moeite kost.

DeepRay stopt malware met kunstmatige intelligentie

G DATA gebruikt een neuraal netwerk dat bestaat uit meerdere perceptrons. Dit netwerk werkt met een algoritme dat continu wordt getraind door adaptief leren en de expertise van onze analisten. Daarbij worden diverse soorten uitvoerbare bestanden gecategoriseerd aan de hand van verschillende indicatoren – zoals de verhouding tussen bestandsgrootte en uitvoerbare code, de gebruikte compiler-versie of het aantal geïmporteerde systeemfuncties.

 

Besluit DeepRay dat een bestand verdacht is, dan wordt de opslag van het bijbehorende proces diepgaand geanalyseerd. Daarvoor worden patronen geïdentificeerd die passen bij de kern van bekende malwarefamilies of bij algemeen schadelijk gedrag. Dankzij DeepRay herkennen de beveiligingssystemen van G DATA gecamoufleerde malwarebestanden een stuk eerder dan gebruikelijke technologieën dat doen. Zo wordt schade door malware vroegtijdig voorkomen.

 

 

Gratis Whitepaper over DeepRay

 

In deze whitepaper wordt in detail besproken hoe de nieuwe machine-learningtechnologie DeepRay werkt. Leer in detail hoe het neurale netwerk het risicopotentieel van malware beoordeelt en maximale bescherming biedt tegen cybercriminelen.