G DATA Antivirus

Virussen, phishing, ransomware? Laat dat aan ons over.

 • 30 dagen geld-terug-garantie
 • 24/7 klantenondersteuning (tijdens kantooruren in het Nederlands)

Gewoon veilig zijn met G DATA Antivirus

Bekroonde virusbeveiliging

In vergelijkingstests behaalt onze virusscanner regelmatig de beste scores, dat bevestigen AV-Test, de Consumentenbond en Virus Bulletin.

Zorgeloos surfen

G DATA Antivirus beschermt u tegen onopgemerkte downloads. Ook worden gevaarlijke internetadressen van bijvoorbeeld phishingsites geblokkeerd.

Veilig online bankieren

De gepatenteerde BankGuard-technologie bewaakt uw browser en zorgt ervoor dat u alleen veilige inhoud te zien krijgt.

Het beschermingsschild voor uw pc

Onze ontwikkelaars hebben alle functies van G DATA Antivirus zo ontworpen dat uw pc volledig beschermd is. Bekende en onbekende virussen krijgen geen kans: uw e-mails, uw browser of andere programma's kunnen niet worden gebruikt als toegangspoort voor malware.

 • Virusscanner

  Vertrouw op de hoogste detectiecijfers dankzij parallel werkende technologieën.

  Hoe werkt dit? 
 • Gedragscontrole

  Beschermt u ook tegen onbekende malware. G DATA Antivirus herkent deze al aan de hand van verdacht gedrag. 

  Informatie over de gedragsanalyse 
 • E-mailcontrole

  Scant inkomende e-mails en bijlagen op verdachte inhoud. Gevaren worden herkend nog voordat er iets gebeurt.

 • Exploitbeveiliging

  Voorkomt dat criminelen misbruik maken van de veiligheidslekken in bijvoorbeeld Office-toepassingen en PDF-lezers op uw computer. 

  Zo werkt de Exploitbeveiliging
 • G DATA BankGuard

  Onze gepatenteerde technologie beschermt uw browser tegen manipulatie door gegevensdieven – voor veilig online bankieren en winkelen.

 • Anti-RansomwareNIEUW

  Geen kans voor encryptietrojanen: wij voorkomen dat criminelen uw bestanden versleutelen.

  Meer over onze technologie 
 • USB Keyboard Guard

  Beschermt u tegen gemanipuleerde USB-apparaten die zich voordoen als toetsenbord, hoewel ze eruitzien als USB-sticks of externe vaste schijven.

 • Updatebeheer

  Bepaal waar en wanneer uw pc updates downloadt. Zo voorkomt u extra kosten wanneer u bijvoorbeeld op een vreemd wifi-netwerk bent ingelogd.

Antivirus
Virusscanner
Gedragscontrole
E-mailcontrole
Exploitbeveiliging
G DATA BankGuard
Anti-Ransomware
USB Keyboard Guard
Updatebeheer
vanaf 29,95
Internet Security<
Virusscanner
Gedragscontrole
E-mailcontrole
Exploitbeveiliging
G DATA BankGuard
Anti-Ransomware
USB Keyboard Guard
Updatebeheer
Firewall
Anti-Spam
Kinderbeveiliging
Back-up naar de cloud
vanaf 39,95
lees meer
Total Security
Virusscanner
Gedragscontrole
E-mailcontrole
Exploitbeveiliging
G DATA BankGuard
Anti-Ransomware
USB Keyboard Guard
Updatebeheer
Firewall
Anti-Spam
Kinderbeveiliging
Back-up naar de cloud
Password Manager
Performance-tuner
Browser Cleaner
Gegevensversleuteling
Apparaatcontrole
vanaf 49,95
lees meer

De intelligente technologieën achter antivirus

Doordachte virusscanner

Virusscanners werken met handtekeningen. Daarin leggen antivirus-experts de kenmerken van elke nieuwe schadelijke code vast. Aan de hand van dergelijke handtekeningen kan de scanner bestanden op uw computer als schadelijk herkennen.
Onze CloseGap-technologie vormt de kern van alle G DATA oplossingen voor Windows-computers. Twee scan engines werken perfect met elkaar samen om een maximale beveiliging te garanderen.
De experts van G DATA's SecurityLab vinden gemiddeld elke 0 seconde een nieuwe handtekeningvariant.
 Samen doorzoeken ze uw systeem op wijdverspreide malware en identificeren ze zelfs nieuwe of lokale bedreigingen. De intelligente technologieën vullen elkaar aan en worden ingezet waar het nodig is – zonder de snelheid van uw pc te beïnvloeden.

Gedraagt een bestand zich verdacht?

Niet alle malware die door cybercriminelen wordt verspreid, is bekend bij fabrikanten van antivirusoplossingen. Om deze malware op te sporen, werken we met proactieve technologieën. Onze Behavior Blocker herkent malware aan zijn gedrag.
"Vandaag de dag redt geen enkel top-antivirusproduct het zonder proactieve technologieën." – G DATA PC Malware Report H2/2015
Wat gebeurt er nadat u op een bestand heeft gedubbelklikt? Worden ongewenste processen gestart op de achtergrond? Onze gedragsanalyse blokkeert bijvoorbeeld onopgemerkte downloads voordat ze een gevaar worden.

Veiligheidslekken als toegangspoort

Naast phishingsites vinden de meeste aanvallen op het internet plaats via drive-by-infecties. Gemanipuleerde websites bespioneren eerst de configuratie van de computer op toepassingen die kunnen worden aangevallen, zoals add-ons in uw browser. Als daarbij een geschikt lek wordt ontdekt, wordt een passende exploit naar de computer verzonden. Net zoals bij gepersonaliseerde advertenties is die precies op maat gemaakt. De schadelijke code misbruikt het veiligheidslek om bijkomende malware te downloaden en uit te voeren – bijvoorbeeld ransomware of banktrojanen.
Wat doet G DATA hiertegen?

We bieden bescherming tegen exploits met een zelf ontwikkelde technologie. Belangrijk om te weten: in een programma worden veel kleine processen na elkaar uitgevoerd. Elk proces reageert op het voorgaande proces.
"Flash is al lange tijd de belangrijkste aanvalsvector voor exploitkits."– G DATA PC Malware Report H2/2015
 Exploits zijn gegevens die foute reacties in deze reeks processen veroorzaken. Het programma wordt dan anders uitgevoerd dan eigenlijk het geval zou moeten zijn. Om dat te herkennen, voert onze exploitbeveiliging geheugentests uit en controleert de duur van de afzonderlijke programmaprocessen. Zo wordt uw computer ook beschermd tegen nog onbekende exploits.

Geen kans voor afpersers

Ransomware is een soort malware en kan daarom worden herkend en geblokkeerd door virusscanners en gedragscontrole. Om nog specifieker op de activiteiten van ransomware te reageren, hebben we een volledig nieuwe methode ontwikkeld. G DATA Anti-Ransomware is een proactieve technologie – encryptietrojanen worden vroegtijdig herkend aan de hand van de kenmerken die typisch zijn voor dit type malware.
Voorbeelden: het uitschakelen van back-ups van het besturingssysteem, de versleuteling van opvallend veel bestanden in korte tijd of de wijziging van bestandsextensies (bijv. .docx in .locky).
In vergelijking met 10/2015 werd in 02/2016 0 keer vaker ransomware op computers wereldwijd gevonden. (Bron: BSI)
 Dergelijke processen worden onmiddellijk onderbroken, zodat uw foto's, video's, documenten en e-mails niet versleuteld kunnen worden.

Systeemvereisten

 • Microsoft Windows 10 / 8.x / 7: min. 2 GB RAM
 • Alle functies van de G DATA oplossingen worden op 32- en 64-bits systemen ondersteund
 • Voor de installatie van de software en voor de updates van virushandtekeningen en software is een internetverbinding vereist

Uitgebreide realtimebeveiliging tegen virussen, trojanen en andere malware voor uw Mac OS X

G DATA Antivirus voor Mac

 

Beveiliging voor uw mobiele apparaat – ook onderweg de beste bescherming

G DATA Mobile Internet Security voor Android