G DATA Patch Management

Breid de functies van uw G DATA bedrijfsoplossing uit: Patch Manager ondersteunt netwerkbeheerders bij de verdeling van softwarepatches.

Patches centraal beheren

Vanaf nu hoeft u patches niet meer op elke clientcomputer afzonderlijk te installeren. U verzamelt software-updates op een centrale plaats en verdeelt ze van daaruit.

Risico's beperken

Door nieuwe patches eerst in een testomgeving uit te rollen, voorkomt u van meet af aan compatibiliteitsproblemen op de clients.

Up-to-date blijven

Met G DATA Patch Management zorgt u ervoor dat uw werknemers op elk moment de meest recente softwareversies in uw netwerk gebruiken.

Eenvoudige herkenning en verdeling van patches

Zwakke plekken in het besturingssysteem en in geïnstalleerde software vormen een van de meest gebruikte aanvalspunten voor cybercriminelen. Softwarefabrikanten ontdekken jaarlijks meerdere duizenden veiligheidslekken in hun producten en stellen patches ter beschikking. Zowel integrale bestanddelen van het besturingssysteem als software van externe aanbieders zijn kwetsbaar. In de meeste gevallen gebruiken de clients in het netwerk bovendien verschillende softwareversies. Dat betekent dat IT-afdelingen in bedrijven bij de implementatie van software-updates en patches met verschillende gevaren rekening moeten houden. De centraal beheerde G DATA Patch Manager vereenvoudigt de herkenning en verdeling van nieuwe patches.

Infografic G DATA Patch Management

Met Patch Management altijd up-to-date

Eenvoudig te beheren functies helpen de netwerkbeheerder om het overzicht te behouden. Voor de planning van het volledige Patch-Management-proces levert de module belangrijke informatie: Welke softwareversies worden in het netwerk gebruikt? Zijn nieuwe patches op afzonderlijke clientcomputers of in groepen bruikbaar? De software op de geselecteerde clients kan daarna gelijktijdig worden bijgewerkt.

De Patch Manager kan probleemloos in uw bedrijfsoplossing van G DATA worden geïntegreerd, zonder nieuwe installatie. In optimale samenwerking met de bestaande functies vervolledigt een effectief Patch Management de beveiliging van uw bedrijfsnetwerk.

Zo werkt Patch Management met G DATA

Overzicht van geïnstalleerde software

De softwarelijst van uw G DATA bedrijfsoplossing geeft u een overzicht van de geïnstalleerde software op de clientcomputers. Hier kunt u bijvoorbeeld ook nagaan welke Windows-versies in gebruik zijn.

Huidige beschikbare patches in een oogopslag

De module maakt gebruik van een uitgebreide verzameling van patches en updates. De vooraf geteste patches voor veiligheidslekken zijn afkomstig van gerenommeerde softwarefabrikanten zoals Microsoft, Adobe en Oracle. Met de optie "Patch-configuratie" filtert u uit alle beschikbare patches diegene die u wilt testen of gebruiken.

Bruikbaarheid van patches bepalen

Om bruikbare patches op afzonderlijke clientcomputers of in groepen te installeren, maakt u een verdeelopdracht aan. In de testfase van de Patch-Management-cyclus selecteert u hier de testcomputers en de desbetreffende patches. U kunt de implementatie ook in de tijd plannen, zodat het werk op het endpoint vlot kan verlopen.

Software-verdeelopdrachten instellen

Om bruikbare patches op afzonderlijke clientcomputers of in groepen te installeren, maakt u een verdeelopdracht aan. In de testfase van de Patch-Management-cyclus selecteert u hier de testcomputers en de desbetreffende patches. U kunt de implementatie ook in de tijd plannen, zodat het werk op het endpoint vlot kan verlopen.

Rollback-opdrachten aanmaken

Via rollback-opdrachten kunt u reeds uitgerolde patches opnieuw verwijderen. Problemen na de verdeling kunnen op die manier snel worden opgelost.

Rapporten opvragen

Met behulp van de Report Manager kunt u nagaan of de verdeling voor alle clients geslaagd is. De rapporten geven de netwerkbeheerder snel een overzicht van de mogelijke foutmeldingen of andere onregelmatigheden bij het patchen.

Verdere informatie

Praktische handleiding Patch Management

De handleiding geeft inzicht in het complete proces van Patch Management. De G DATA Patch Manager helpt u bij elke stap met belangrijke informatie en automatiseringsopties.

Handleiding voor de bedrijfsoplossingen van G DATA

De handleiding geeft u een uitgebreid overzicht van alle productcomponenten van onze oplossingen Antivirus Business, Client Security Business en Endpoint Protection Business.