Nieuws uit 17. december 2009

SURFdiensten, SLBdiensten en G Data bieden gunstige licenties voor het onderwijs

Vandaag kondigen SURFdiensten en SLBdiensten -de ICT-licentieorganisaties van het hoger onderwijs, voortgezet onderwijs en (voorbereidend) middelbaar beroeps onderwijs in Nederland- en de van origine Duitse beveiligingsspecialist G Data een nieuwe overeenkomst aan. Deze houdt in dat SURFdiensten en SLBdiensten speciale, zeer voordelige, licenties van G Data’s beveiligingssoftware aan kan bieden.

Instellingen als universiteiten, hogescholen, middelbare scholen, ROC’s, musea, bibliotheken en academische ziekenhuizen kunnen vanaf nu hun pc’s voor het voordeligste tarief in de markt beveiligen

Er zijn twee verschillende licenties voor not-for-profit organisaties die dankzij deze samenwerking gemakkelijk toegankelijk worden:

1)     G Data EDU-licentie

Aan onderwijsinstellingen zullen SURFdiensten en SLBdiensten G Data’s EDU-licenties aanbieden. Het grote voordeel van de EDU-licentie is dat de afnemer een vast bedrag voor de software betaalt, ongeacht het aantal pc’s die het programma uiteindelijk zullen gebruiken. Er wordt dus niet per pc een licentieprijs berekend. Voor de studenten en scholieren geldt een speciale prijs voor een G Data AntiVirus- of InternetSecuritypakket. Ook kan de onderwijsinstelling ervoor kiezen een bijkomende licentie af te sluiten, zodat de studenten de software gratis op hun eigen computer kunnen gebruiken.

2)     G Data GOV-licentie

Voor instellingen zoals musea en bibliotheken biedt SURFdiensten G Data’s speciale GOV-licenties aan. Deze licenties spelen in op de behoeften van de wat kleinere instelling qua flexibiliteit en worden tegen het voordeligste tarief aangeboden.

JarnoKlompenhouwer, License Manager Software bij SURFdienst licht de reden voor de samenwerking toe: “G Data biedt met haar productportfolio beveiligingssoftware voor zowel de kleinere instellingen als de hogescholen en universiteiten die bij SURFdiensten zijn aangesloten. Daarnaast biedt G Data onderwijsinstellingen de mogelijkheid om tegen een zeer voordelig tarief het thuisgebruik van de software voor studenten af te kopen. Dit geeft G Data een bijzondere positie binnen de groep beveiligingssoftware-aanbieders die via SURFdiensten hun producten aan het hoger onderwijs en onderzoek aanbieden.”Jan Van Haver, Country Manager Benelux van G Data legt uit waarom deze bijzondere tarieven worden berekend: “Onderwijsinstellingen en not-for-profit instellingen zoals musea, bibliotheken en academische ziekenhuizen hebben een chronisch gebrek aan geld als gemeenschappelijke deler. G Data wil niet dat organisaties die zich inzetten voor het algemeen belang vanwege geldgebrek moeten beknibbelen op hun IT security. Daarom heeft G Data wereldwijd speciale, zeer voordelige licenties voor deze groepen. Wij zijn blij dat deze licenties nu in Nederland en België gemakkelijk verkrijgbaar zijn voor de leden van SURFdiensten en SLBdiensten.”

 

Nieuws uit 17. december 2009