Nieuws uit 31. augustus 2016

Speel het op veilig in Wifi-netwerken met VPN

Beveiligende VPN-module nu beschikbaar in G DATA Mobile Internet Security

Volgens een onderzoek dat G DATA in Duitsland heeft laten uitvoeren, maakt 69% van de volwassenen gebruik van Wifi-netwerken van cafés of hotels. Altijd overal online zijn is handig, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Het is relatief eenvoudig voor criminelen om e-mails of belangrijke gegevens zoals creditcard-gegevens of netwerken van argeloze gebruikers te lezen binnen dergelijke netwerken. Een VPN (Virtual Private Network) beschermt de privacy van de gebruiker. Vanaf nu is binnen G DATA Mobile Internet Security een VPN-module beschikbaar. Voor huidige gebruikers van G DATA Mobile Internet Security is het mogelijk om hun oplossing met de VPN-module uit te breiden.

“Wifi-netwerken van publieke aanbieders, zoals vliegvelden, campings en binnensteden bieden een verhoogd risico op spionage of manipulatie van het dataverkeer. Om dit risico weg te nemen, is het belangrijk om het eigen verkeer over dat onveilige netwerk extra te versleutelen met een VPN-technologie,” vertelt Christian Geschkat, product manager voor mobiele oplossingen bij G DATA.

Hoe VPN werkt
De VPN-module in G DATA Mobile Internet Security versleutelt al het internetverkeer, ongeacht of gebruik wordt gemaakt van een openbaar of privénetwerk. Dit geldt voor Wifi-netwerken, maar ook al de telefoonnetwerken, waaronder 3G en 4G. De VPN-client creëert een privétunnel voor het verkeer tussen de gebruiker en de pagina’s die hij bezoekt en services die hij gebruikt. Hierdoor is niet alleen de digitale privacy van de gebruiker gewaarborgd, ook is het toestel onzichtbaar in het netwerk voor gegevensdieven. Persoonlijke gegevens worden op servers met hoge beveiligingsstandaarden beschermd tegen hackers.

Solide bescherming van privacy
De VPN-module is onderdeel van G DATA Mobile Internet Security. Doordat de VPN-functie geïntegreerd is in G DATA Mobile Internet Security, hoeven gebruikers geen apart programma te installeren om hun privacy online te beschermen. De VPN-module kan gemakkelijk met behulp van een widget worden ingeschakeld, wanneer de gebruiker begint te surfen, e-mail begint te lezen of zijn app voor internetbankieren opent.

Prijs en beschikbaarheid
Gebruikers die al gebruik maken van de mobiele beveiligingsoplossing van G DATA, kunnen de VPN-module aanschaffen voor €29,99 per jaar of voor €2,99 per maand. De optie wordt eerst uitgebracht voor Android. Later zal de lancering voor iOS volgen.

 
 

“Wifi-netwerken van publieke aanbieders, zoals vliegvelden, campings en binnensteden bieden een verhoogd risico op spionage of manipulatie van het dataverkeer. Om dit risico weg te nemen, is het belangrijk om het eigen verkeer over dat onveilige netwerk extra te versleutelen met een VPN-technologie,” vertelt Christian Geschkat, product manager voor mobiele oplossingen bij G DATA.

Hoe VPN werkt
De VPN-module in G DATA Mobile Internet Security versleutelt al het internetverkeer, ongeacht of gebruik wordt gemaakt van een openbaar of privénetwerk. Dit geldt voor Wifi-netwerken, maar ook al de telefoonnetwerken, waaronder 3G en 4G. De VPN-client creëert een privétunnel voor het verkeer tussen de gebruiker en de pagina’s die hij bezoekt en services die hij gebruikt. Hierdoor is niet alleen de digitale privacy van de gebruiker gewaarborgd, ook is het toestel onzichtbaar in het netwerk voor gegevensdieven. Persoonlijke gegevens worden op servers met hoge beveiligingsstandaarden beschermd tegen hackers.

Solide bescherming van privacy
De VPN-module is onderdeel van G DATA Mobile Internet Security. Doordat de VPN-functie geïntegreerd is in G DATA Mobile Internet Security, hoeven gebruikers geen apart programma te installeren om hun privacy online te beschermen. De VPN-module kan gemakkelijk met behulp van een widget worden ingeschakeld, wanneer de gebruiker begint te surfen, e-mail begint te lezen of zijn app voor internetbankieren opent.

Prijs en beschikbaarheid
Gebruikers die al gebruik maken van de mobiele beveiligingsoplossing van G DATA, kunnen de VPN-module aanschaffen voor €29,99 per jaar of voor €2,99 per maand. De optie wordt eerst uitgebracht voor Android. Later zal de lancering voor iOS volgen.

 

Nieuws uit 31. augustus 2016

Contact

G DATA België
Dirk Cools
Country Manager

‘t Hofveld 6 B4
1702 Groot-Bijgaarden
België

E-mail: dirk.cools@remove-this.gdata.be

 

G DATA Nederland
Ruud van Lieshout
Senior PR Consultant & Founder

Telefoonnummer: +31 (0)6 100 55 351
E-mail: ruud@remove-this.cementcommunications.com