Nieuws uit 14. oktober 2019

G DATA kondigt een nieuwe technologie voor gedragsanalyse aan

BEAST geeft een completer beeld van dreigingssituaties dankzij grafische database

G DATA CyberDefense AG, de innovatieve pionier op het gebied van IT-beveiliging, kondigt vandaag een nieuwe technologie voor gedragsanalyse aan. In tegenstelling tot traditionele gedragsanalyse technologieën legt BEAST, zoals de nieuwe technologie heet, het systeemgedrag vast in een grafische database. Hierdoor ontstaat er een holistisch beeld en worden kwaadaardige processen nauwkeuriger herkend en sneller gestopt.

Conventionele gedragsanalyse technologie is vaak erg vatbaar voor fouten (false positives). Met name corporate omgevingen hebben last van false positives, omdat ze gebruik maken van gespecialiseerde software. Dit kan de cyberveiligheid in gevaar brengen, gezien medewerkers bij teveel false positives vaak de gedragsanalyse technologie negeren of uitzetten.

Dankzij BEAST worden false positives voorkomen doordat er een completer beeld is van dreigingen. De technologie kan complexe en minder bekende combinaties van processen detecteren en verwerken. Zelfs als malware iedere afzonderlijke activiteit naar een afzonderlijk proces distribueert kan BEAST deze identificeren. Doordat de grafische database direct op de PC wordt opgeslagen, kan de technologie automatisch een infectie terugdraaien of stoppen. Hierdoor profiteren klanten van een verbeterde malware analyse en kunnen ze sneller inspelen op dreigingen. 

Eddy Willems

Cybercriminelen werken constant aan nieuwe technieken om niet gevonden te worden door antivirus oplossingen. Ze voeren bijvoorbeeld automatische controles uit, om te controleren of hun malware kan worden gedetecteerd door een beveiligingsoplossing. Indien de malware wordt gedetecteerd passen ze automatisch de malware aan, zodat deze niet meer gedetecteerd kan worden. BEAST zorgt voor een beter beeld van dergelijke dreigingen binnen het netwerk, waardoor cyberincidenten voorkomen kunnen worden.

Eddy Willems

Security Evangelist bij G DATA

BEAST technologie is per direct geïmplementeerd in iedere zakelijke oplossing van G DATA.

Media:

Nieuws uit 14. oktober 2019

Contact

G DATA België
Dirk Cools
Country Manager

‘t Hofveld 6 B4
1702 Groot-Bijgaarden
België

E-mail: dirk.cools@remove-this.gdata.be

 

G DATA Nederland
Ruud van Lieshout
Senior PR Consultant & Founder

Telefoonnummer: +31 (0)6 100 55 351
E-mail: ruud@remove-this.cementcommunications.com