Nieuws uit 03. oktober 2019

G DATA Software AG wijzigt naam in G DATA CyberDefense AG

G DATA Software AG , de innovatieve pionier op het gebied van IT-beveiliging, kondigt aan dat het zijn merknaam heeft veranderd naar G DATA CyberDefense AG. Deze rebranding is een gevolg van de nieuwe positionering van het bedrijf in de markt. Met deze nieuwe stap wil het bedrijf zijn holistische benadering benadrukken, die het Duitse securitybedrijf gebruikt om organisaties effectief te beschermen tegen cyberdreigingen. Digitalisering is inmiddels doorgedrongen tot alle uithoeken van de samenleving en de maatschappij is sterk afhankelijk geworden van computers en netwerken. Hierdoor worden systemen kwetsbaarder en kunnen cybercriminelen zelfs het voortbestaan van organisaties in gevaar brengen.

"De complexiteit van de digitale wereld vereist nieuwe strategieën voor effectieve bescherming tegen cyberaanvallen. Software blijft een belangrijke bouwsteen voor het detecteren en afweren van aanvallen. Bedrijven moeten echter leren IT-beveiliging als een proces te begrijpen," zegt Andreas Lüning, mede-oprichter en Managing Director van G DATA. “Tegenwoordig omvat een uitgebreid beveiligingsconcept meer dan alleen het installeren van endpoint protection software. G DATA ondersteunt bedrijven in dit proces, zodat ze zichzelf kunnen verdedigen en bedreigingen effectief kunnen afweren.”

Met de oprichting van G DATA Advanced Analytics GmbH in 2015 zette het bedrijf al de eerste stap in het aanbieden van diensten aan zakelijke klanten. Binnen een relatief korte tijd heeft het bedrijf zijn expertise op het gebied van incidentrespons, malware-analyses en beveiligingsadvies op de kaart gezet. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf zijn e-learning portfolio aan voor Security Awareness Trainingen. De G DATA Security Awareness Trainingen bestaan uit meer dan 30 verschillende online cursussen die organisaties kunnen toepassen om hun medewerkers te trainen. De naamsverandering dicht de kloof tussen de geavanceerde analyseservices, trainingen en producten die G DATA CyberDefense aanbiedt.

Andreas Lüning

Na meer dan 30 jaar is G DATA uitgegroeid tot één van de topspelers in de wereld van cyberbeveiliging. G DATA CyberDefense AG beschermt de digitalisering van bedrijven middels een holistisch beveiligingsportfolio.

Andreas Lüning

Mede-oprichter en Managing Director van G DATA

Kai Figge

Na 34 jaar als G DATA Software AG leiden we ons bedrijf naar een nieuw tijdperk en gaan we verder als G DATA CyberDefense AG.

Kai Figge

Mede-oprichter en Managing Director van G DATA

Media:

Nieuws uit 03. oktober 2019

Contact

G DATA België
Dirk Cools
Country Manager

‘t Hofveld 6 B4
1702 Groot-Bijgaarden
België

E-mail: dirk.cools@remove-this.gdata.be

 

G DATA Nederland
Jerrel Abdoel
Country Manager

Sloterweg 303a 
1171 VC Badhoevedorp
The Netherlands

E-Mail: jerrel.abdoel@remove-this.gdata.nl