Nieuws uit 04. maart 2016

Consumentenbond vindt G DATA INTERNET SECURITY ‘Beste Koop’

Duitse IT-beveiliger behaalt negende overwinning sinds 2005

Consumentenbond heeft dit jaar achttien verschillende beveiligingspakketten voor consumenten onder de loep genomen in zijn vergelijkende test van virusscanners. G DATA INTERNET SECURITY werd door de testers goed beoordeeld en werd onderscheiden met de award ‘Beste Koop’. Hiermee heeft het beveiligingspakket van de Duitse IT-beveiliger al voor de negende keer een prijs gekregen van de consumentenorganisatie sinds de eerste deelname in 2005.

Uitstekende antimalware en veel gebruiksgemak

Van alle geteste pakketten, was G DATA INTERNET SECURITY het enige pakket dat zowel hoge ogen gooide op het gebied van antimalware (score: 7,5) als op het gebied van gebruiksgemak (score: 7,2). Geen enkel ander pakket slaagde erin om op deze twee criteria, die de testers het zwaarst lieten wegen, in de top 3 te eindigen.

Firewall

Hoewel de testers kritiek uitten op de standaardinstellingen van de firewall van het pakket, gaven zij aan dat deze zeer eenvoudig via de gebruiksvriendelijke interface aan te passen zijn. Uiteindelijk wordt de gemakkelijk te configureren firewall juist als een pluspunt opgevoerd. De testers gaven ook aan dat het pakket het laden van webpagina’s met 10% vertraagt, maar ook dat relativeren zij direct: in de praktijk betekent dit dat een webpagina binnen 1,1 seconde laadt, in plaats van binnen 1 seconde. Een verschil dat door gebruikers nauwelijks is waar te nemen. Het zal voor de meeste gebruikers het hogere niveau van malwarebescherming wel waard zijn.

‘Beste Koop’

De gunstige prijs van een licentie, de korting die wordt verleend bij een verlenging en het feit dat G DATA bij aankoop met een creditcard niet ongevraagd een abonnement met de klant afsluit, zijn verdere pluspunten die meespelen in het eindoordeel. G DATA INTERNET SECURITY geldt in 2016 als ‘Beste Koop’, vindt de Consumentenbond. 

Naadloze beveiliging: G DATA INTERNET SECURITY

G DATA INTERNET SECURITY beveiligt pc’s en persoonlijke gegevens op een betrouwbare manier – met de beste bescherming tegen virussen, keyloggers en Trojaanse paarden, inclusief een krachtige firewall. Hiermee hebben internetgebruikers de beste bescherming tegen elk online gevaar – of zij nu aan het internetbankieren zijn of aan het surfen op internet. En met de geïntegreerde kinderbeveiliging kunnen zelfs jongere gebruikers goed worden beschermd tegen gevaren op het internet tijdens het surfen.

Versies en prijzen

G DATA INTERNET SECURITY voor 1 pc: adviesprijs €39,95
G DATA INTERNET SECURITY voor 3 pc’s: adviesprijs €59,95
G DATA INTERNET SECURITY 30 JAAR JUBILEUMEDITIE voor 3 pc’s (gelimiteerde oplage): €30

Nieuws uit 04. maart 2016