Nieuws uit 10. december 2015

G DATA gaat de strijd aan met irritante toolbars en adware

Gratis tool om pc op te schonen nu beschikbaar

Adware en PUPs (Potentially Unwanted Programs) voeren momenteel de top 10 aan van de meest voorkomende aanvallen op pc-gebruikers, zo blijkt uit de statistieken van het G DATA SecurityLab. Dergelijke programma’s worden meestal geïnstalleerd zonder instemming van de gebruiker en veroorzaken vaak veel overlast: browser add-ins of andere ongewenste programmaatjes zijn vaak zeer moeilijk van de pc te verwijderen. Clean up is een tool die G DATA aanbiedt om gebruikers te wapenen tegen de meest voorkomende types adware en PUPs. Gebruikers kunnen met de tool dergelijke ongewenste programma’s met enkele kliks van hun pc verwijderen. G DATA Clean up is nu verkrijgbaar via de G DATA-website.

Snel en licht: geen installatie nodig

G DATA Clean up hoeft niet te worden geïnstalleerd en is altijd klaar voor gebruik. Hierdoor werkt de tool heel snel en veroorzaakt deze geen vertraging van het systeem. Met behulp van een speciale technologie detecteert Clean up de meest voorkomende adware en PUPs. De gebruiker kan voor elk van de gevonden programmaatjes beslissen of hij het wenst te verwijderen of niet.

Wat is adware?

Elk programma dat in de achtergrond wordt geïnstalleerd, zonder de expliciete toestemming van de gebruiker, kan worden beschouwd als adware. Adware zelf is niet schadelijk, maar het kan gegevens over het (surf)gedrag van de gebruiker verzamelen om vervolgens advertenties te tonen die bij dat gedrag zouden passen. Ook kan de verzamelde informatie worden verkocht aan een derde partij.

 

Wat zijn PUPs?

PUPs zijn programmaatjes die meestal mee worden geïnstalleerd met een programma dat de gebruiker wil gebruiken en om die reden installeert. Voorbeelden zijn toolbars in de browser of programma’s die claimen de pc te optimaliseren voor betere prestaties. Soms worden hinderlijke advertenties getoond en wordt geprobeerd de gebruiker over te halen om een product aan te schaffen. Vaak wordt hiertoe de pc expres trager gemaakt, zodat de gebruiker geneigd zal zijn om ‘de oplossing voor het probleem’ aan te schaffen.

 

Systeemeisen voor G DATA Clean up

Pc met Windows Vista (SP1 of hoger), Windows 7/8.x/10

G DATA Clean up werkt onafhankelijk van en is compatibel met elke eventueel geïnstalleerde antimalware-software. De tool is te downloaden via: secure.gd/dl-gdcleanup

Nieuws uit 10. december 2015

Contact

G DATA België
Dirk Cools
Country Manager

‘t Hofveld 6 B4
1702 Groot-Bijgaarden
België

E-mail: dirk.cools@remove-this.gdata.be

 

G DATA Nederland
Ruud van Lieshout
Senior PR Consultant & Founder

Telefoonnummer: +31 (0)6 100 55 351
E-mail: ruud@remove-this.cementcommunications.com