Nieuws uit 31. oktober 2013

Slimme beveiliging: G Data Internet Security voor Android

Nieuwe G Data security-app biedt beveiliging tegen datadiefstal bij verloren apparaat

Of het nu gaat om zakelijk of om privégebruik: veel mensen kunnen zich een leven zonder hun smartphone of tablet nauwelijks meer voorstellen. Het compacte formaat van deze computers maakt ze zeer geschikt om ze overal mee naartoe te nemen en de hele dag door te gebruiken. Malware-schrijvers zien in de stijgende populariteit van deze apparaten een kans om op een andere manier geld te verdienen: alleen al in de eerste zes maanden van 2013 zijn er 520.000 nieuwe malware-programma’s voor Android bij gekomen. G Data introduceert nu een volledig nieuw beveiligingspakket op de markt: G Data Internet Security voor Android. Dit alles-in-één-pakket biedt bescherming voor alle scenario’s. Als het apparaat kwijt raakt, kan de G Data-app helpen de schade te beperken. De gebruiker kan het apparaat op afstand blokkeren, alle gegevens wissen of het kleinood met behulp van GPS lokaliseren. Uiteraard biedt het programma ook optimale bescherming tegen Android-malware. G Data Internet Security voor Android is nu verkrijgbaar in Google Play en in de G Data webshop voor €18,99.

Alles-in-één-beveiliging voor Android smartphones en tablets
G Data Internet Security voor Android levert betrouwbare, complete bescherming voor smartphones en tablets. Naast bescherming tegen malware, gevaarlijke apps en risico’s tijdens het surfen, biedt de slimme beveiligings-app een oplossing voor de vervelende gevolgen van het verliezen van het apparaat. Smartphones kunnen worden teruggevonden en alle gegevens kunnen op afstand worden gewist. Het is mogelijk om reeksen telefoonnummers te blokkeren, waardoor bijvoorbeeld dure servicenummers niet meer per ongeluk (of door malware) kunnen worden gebeld. De nieuwe phishing- en malwarebescherming maken gebruik van een cloud-verbinding om zelfs de nieuwste bedreigingen te kunnen herkennen en blokkeren.

Intuïtief dankzij nieuwe gebruikersinterface

Met de nieuw ontworpen interface streeft G Data een ongekend niveau van intuïtief gebruik na. Gebruikers kunnen in één oogopslag de veiligheidsstatus van hun apparaat zien en alle functionaliteiten van de oplossing eenvoudig configureren.


Belangrijkste functionaliteiten van G Data Internet Security voor Android

  • Phishing- en surfbescherming: Beveiliging tegen phishing en geïnfecteerde websites, dankzij op cloud-gebaseerde beschermingBescherming tegen gevaarlijke apps: de app-checker controleert de rechten waar een app bij installatie om vraagt en waarschuwt bij apps die te veel rechten vragen.
  • Bescherming tegen Android-malware: de nieuwe cloud-verbinding maakt een zeer lichte geavanceerde scan mogelijk, die alle malware snel kan detecteren en blokkeren
  • Nieuwe sms- en oproepfilter: Blokkeer inkomende en uitgaande oproepen en berichten. Het is mogelijk om hele reeksen nummers te blokkeren, zoals bijvoorbeeld 0900-nummers.
  • Bescherming bij verlies of diefstal van het apparaat: Als de smartphone of tablet weg is, kunnen de gegevens erop op afstand worden gewist, of het apparaat kan worden geblokkeerd of gelokaliseerd.
  • Blokkeer als SIM-kaart wordt verwisseld: het kan worden voorkomen dat een gevonden of gestolen apparaat met een andere SIM-kaart werkt. Een sms stelt de gebruiker van dit feit op de hoogte.
  • Wachtwoordbescherming voor apps: Beschermde apps kunnen alleen worden gestart na de ingave van het juiste wachtwoord.
  • Beschermde contacten: belangrijke (zakelijke) contacten en de bijbehorende adresinformatie, berichten en oproepgeschiedenis kunnen individueel worden verborgen en beveiligd met een wachtwoord, zodat gegevensdiefstal wordt bemoeilijkt.
  • Nieuw ontworpen gebruikersinterface: voor intuïtief gebruik.


Gratis update voor G Data-klanten

Gebruikers van G Data MobileSecurity 2 kunnen nu gratis upgraden naar G Data Internet Security voor Android. Dit kan door de software via de website van G Data te downloaden. Na de installatie kunnen gebruikers de licentie opnieuw activeren en update binnenhalen door hun gebruikersgegevens in te geven.


Prijs en beschikbaarheid
G Data Internet Security voor Android is nu beschikbaar in Google Play en in de G Data-webshop voor €18,99.


Systeemeisen
Smartphone of tablet met Android vanaf versie 2.1 en minimaal 14 MB aan RAM.

Nieuws uit 31. oktober 2013